18 Ekim 2011

Güven

Küçüklüğümde babamın küçük parmağını tutuğumdaki hissettiğim gibi birşey..Sanırım böyle birşey..Babacıkla her olan bambaşka.. Baba-kız bir başka ..
Babalar ve kızlarını hep dinlemişimdir hep güzel hikayelerini görmüşümdür.
Şimdilerde ise yaşıyoruz.
Ama yaşadılarımızda akılda kalan hiçbir şey anlatıldığı gibi değil daha da çok daha fazla..

Bu yaz bir adım daha attık kolluksuz simitsiz sadece babacığın kolunda ve daha sonra tek başına..Daha 40 günlükken başlamıştı denizle tanışman babacığın denizlere olan aşkı yaşam tarzı ismini alışın hep aynı hikaye daha doğmadan önce hayeli kurulmuştu yüzme öğrenmenin ben öğretemezdim.
Seni o derinlikte suya bırakıp izleyemezdim.Babacıkla olan hallerinizi sadece izledim onun gözleriyle seni izlemesine hayran kaldım senin o gözlerden aldığın güvene "Yanımdasın biliyorum başaramazsam elimi tutacaksın değilmi" diyen bakışlarına..

Ve başardın..

Bunu babana olan o güven hissinden bir başkası sanırım sana öğretemezdi.Omuzlarda tutunmadan duruşun,tek parmağıyla seni havaya kaldırışı ve senin sadece gözlerine bakışın bazen hiç konuşmadan sözünü dinleyişinin tarifi yok.Anlatım tarzıda.Daha ilk doğduğunda tuttuğun o işaret parmağı yetiyor ona güvenmene.
Geçenlerde havaya fırlattı babacık seni başta korktun sonra babanın gözlerine bakıp bir daha yine yapalım yine diye ikiledin.Onun seni tutacağını biliyorsun hisediyorsun:Omuzlarımda seni bir kere taşımaya kalktım kalbim ağzımda ama babacıkla tutunmadan yürüyorsunuz biliyorsun elini kaldırdığında erişecek sana hissediyorsun.

Bazı şeyleyi öğretemiyoruz,çok zorlanıyoruz,üzülüyoruz.
Bazen de bak olmuş başarmışız deyip üstümüze alınıyoruz.
Geçenlerde benimle çok sevdiğin çikolatanı paylaştın senin için küçük bizim ise büyük bir adımdı bu!
Yarısı sana yarısı bana diyede ekledin bizde babanla gözgöze bakıp olmuş galiba dedik bak kendiliğinden bazı şeyleri vermişiz nasılda paylaştı deyip mutlu olduk.
Fazla bir şey verme gayretimiz yok aslında sana
Çok iyi ,pek harika,harkulade olmalısın gibi yaptırımlarımızda güzel bir kalbe sahip ol bize hep güven bu bize yeter.Gerçekten sevgiyle çıktığın her yolda anahtar hep kalbinde olacaktır. Sevgi sana bütün güzel kapıları açacaktır.
Bize hep güvenmen umuduyla,seni hiç yarıl yolda bırakmacağız.Hep yanında yanıbaşında.



Hiç bitmesin isterim.Huzurla,mululukla..Bir ömür..

Ps:Babacıkla başladığın yüzme serüvenin yalnız başına bizim kontrolümüzde devam ediyor.Hemde bir aşama ilerletilmiş suya dalıp çıkarak isminin hakkını verircesine..



1 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails