06 Ekim 2011

Bilinçaltı!

Çocuklarda bilinçaltı 5 yaşına kadar tamamlanır ondan sonra yaşadığı herşeyi o bilinçaltına göre uyarlar bunda köklü değişim yapmak çor zor olurmuş çünkü çocuk kendi uyarladığı canlandırdığı şeyler üzerine kurar ve geliştirirmiş diye okumuştum bir kitapta;
Yaşadığımız tamda buydu sanırsam.Bizim hayatımızda bir güzellik varki senin biliçaltına girdi ordaki dünyanı fethetti şimdi uzaklar,uçaklar yabancı tüm ülkeler sana onu hatırlatıyor. Senin için sevgi dolu bir sürü cümle kurmak demek,boya kalemi demek,çikolata demek bir kavanoz nutella,çilek reçeli ve en sevdiğin oyuncak horozlardan tavuklardan oluşan her türlü aksesuar demek bunların bir arada olması senin için vazgeçilmez bir dünya demek.
Kuzu teysen iş nedeniyle Düsseldorf'a gitti senin deyiminle Alamanya'ya ona havaalanında ikimiz bir süpriz yaptık sen gözünden uyku akarak alanda bekledin kapı açılıp ikinizinde gözlerindeki ifade görülmeye değerdi.Biz bir süpriz yaparken bin süprizle karşılaştık. Hep birlikte çıktık yola 1 bavulla gittiği seyahatten 3 bavulla dönen kuzu teysen sana 1 bavul çikolata şeker ve hediyeler getirmişti.
Şimdi üstümüzden hergeçen uçakta kuzu teysen var,bilinçaltında Almanya'da çikolata şehri,havaalanında ise sadece oyuncakçıların kurulu olduğu bir dünya..
Bir gün bende gideceğim oralara dersen bilinçaltındaki dünyaya nasıl hakim olacağım sana..Hadi gidelim diyorsun şimdi bile evde o kadar güzel hayel etmişsinki bozmaya kıyamıyorum sana gerçekleri anlatmaya.
Çocuk olmak hayel etmek ne kadar da başka dedirttiyorsun bir şekerle mutlu olmak onları okşamak saklamak ve doyasıya yemek..
Az önce üstümden bir uçak geçti gülümsedim hayel ettim şekerden bir dünya oyuncak her yer gülümsedim.
Demekki 30 yaşından sonrada girilebiliyor bu bilinçaltına.
Ve sadece çocuk olmak gerekmiyor
SEvilmek umursanmak insanı nasıl nede çok mutlu ediyor




Bir gün inmek gerekirse bilinçaltındaki dünyaya lazım olabilir tüm bunlar..
Bir kavanoz nutellada saklı olabilir bütün yaşanmışlıklar:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails