12 Kasım 2010

Hamarat Çocuk Öğreniyor

Benim kızım pek bir hamarat bu günlerde ilk kreplerini yaptı büyük bir zevkle.. Keşke aynı zevkle yeseydi annede ne çok mutlu olacaktı ama yemek yememe seanslarımız devam ediyor!!
Seninle tek çatıştığız nokta bu ne yaramazlıkların, ne söz dinlemiyişin, beni hiç mi hiç üzmüyor tüm uğraşlarıma rağmen yemek yemeyişin yada çok zor yemen beni tek üzen ama zamanla geçecektir diye düşünüyorum ..
Mutfakta çok iyiydin küçük hanım anneden tam not pek bir hamaratsın itinayla karıştırdın hem krepi hemde ortalığı... anneye küçük çapta bir duygu harbedesi yaşattın..

Çok keyifle yaptığımız krepleri yemeyişin mızmızlanışın bu defa çok başka bir üzdü yemediğinde ilk aklıma gelen bunu  bulup yiyemen aç kalan çocukların hala var olması Afrika'da,Endonezya'da,Haiti'de,Pakistan'da,Sudan'da,Somali'de ve daha bir çok ülkede çok fazla olduğunu biliyorum ve bu bildiklerimi sana anlatmaya çalışırken  gözümden bir kaç damla yaş aktı yıllar önce Afrika'da aç bir çocuğun cesetini akbabaların yediği bir resim geldi gözümün önüne sanada izah ettim bunu anladın sanırsam pek bir meraklı dinledin beni..

Zamanla öğreneceksin biliyorum yılmak yok ısrarsız yemek kendi kendimize yemek yeme ve yapma seanslarımız devam ediyor..İsraf yok herşeyden azar azar yemek beğenmeme gibi bir lüksümüz hiç olmayacak inşallah!Hayat her zaman bize davrandığı gibi adil değil meleğim bazen insanlar çaresiz kalabiliyor bir gün çaresiz olmamak için yapmamız gereken ısraf etmemek inşallah beni biraz daha anladığında sana bunları anlatacağım ve bütün ömrümüz boyunca uygulayacağız..Aramızda karnımdaki ilk günden beri çok güzel bir iletişim var erken konuşmanda sana herşeyi anlatmamla ilgiliymiş bunlarıda çok anlatmam umarım beni bu konuda bir gün anlar ve uygularsın biz çok şanslıyız çünkü bir çok şeye sahibiz sahip olduklarımıza kıymet değer verelim ki bir gün elimizden uçup gitmesinler..

Sahip olduklarına hayatın boyunca şükretmen gerektiğini... Çok ama çok şanslı olduğunu bilmeyi asla daha fazlasını istememen gerektiğini .....yazmak istedim..

Ve en güzelinden en özelinden ilk yemek deneyimlerin.. anne malzemeleri koydu sen çırptın ve sonrada bir damla bile ısraf etmeden anne hepsini yedi..






2 yorum:

  1. maalesef ,ilk ve tek çocuklarda bu sorun var, istisna olanlar dışında.. ancak DÜNYA HIZLA DÖNÜYOR BİZ AŞIMIZI ,İŞİMİZİ, KENDİMİZİ BEĞENMİYORUZ VE İNSAFSIZCA ISRAF EDİYORUZ YARIN BİZİ NASIL BİR SONUN BEKLEDİĞİNİ NERDEN BİLİYORUZ" beni mahvetti.. bir de o foto.. insanın nefesini kesiyor:(

    YanıtlaSil
  2. :( değilmi ne kadar gerçek bunlar fotoyu kaldırdım çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyormuş hayatın gerçekleri çocuklarımıza öğretmemiz gereken en önemli şeylerden biri bence bu hayatta!umarım yetiştirdiğimiz evlatlar hayatta sahip olduklarının değerini ve kıymetini bilenlerden olurlar saygılar..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails