23 Kasım 2010

Özgür olacağım deyip bir gün bizi bırakıp gitme olur mu?

Bazen düşünüyoruz da babanla bir gün bizi bırakıp gidecek başka bir evde uyanacak  gece üstünü mü açacak,öksürecek mi,ateşimi çıkacak yada uykusu kaçıp bizimle olmak mı isteyecek bunların hiç birini bilemeyeceğimiz bir gün de gelecek.. İkimizin de gözleri doluyor bayram sabahı olduk böyle o bana itiraf edemedi ben ona sonra bakıştık ikimizde ne hissettik belliydi..Bir gün kuş misali bu yuvadan uçacaksın belki bu günleri düşünmek için çok çok erken biliyorum ama göç eden kuşları her gördüğümde düşünmeden edemiyoru.Şu sıralar dışarıda başın hep gökyüzünde dilinde bir kaç kelime  Duyduğumuzda anlam veremediğimiz bir kelimeydi,sonraları gökyüzüne bakarak gakk gakk demeye başladın kuşların taklidini yapmaya başladın.. Ev de yatak odasının camında yere oturup gökyüzünü izlemeye..Hayranlık uyandırıyorsun bazen ne zaman elime makineyi alıp resmetmek istesem bozuluyorsun, keyfin kaçıyor artık seni öyle anlarda sadece izliyorum sessizce tıpkı gökyüzünde süzülen kuşları senin izlediğin gibi..Hep böyle güzel kal olur mu? Büyümüş bir kız edasında pencere den kuşları izleyen küçük kızım kal olur mu ..Özgür olacağım deyip bir gün bizi bırakıp gitme olur mu? O büyük büyük tavırların peşine bana gak gak diye kuşların hatta sadece kargaların taklidini yap olur mu?





Kuşlarmı Erol amcanın güvercinleri..Sen hiç korkmadan elledin kuşları sadece tedirgin sonra eline almak için ağladın..balkondan o gün hiç mi hiç çıkmadın..

1 yorum:

  1. ahhh ah o kesin. Nedense sadece kız anne babaları bu konuda çok üzülüyorlar ama artık erkekler içinde geçerli bence. Bizim yaptığımız gibi onlarda bırakıp gidecekler. İnşallah gittikleri heryerde mutlu olurlar.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails