25 Kasım 2010

Ada Deniz bu sıralar..


18. ayına gireceksin bir kaç gün sonra bu ayda anlama kapasiten daha gelişmiş ve daha belirgin. Bizleri taklit etmen fazlalaştı. Sorduğumuz bütün soruları cevaplıyor bize artık büyüdüğünü ispatlıyorsun.
Bir kağıt ve kalem bulduğun an kapıp kaçıp önce kağıdı sonra etrafı bir güzel karalıyorsun. Bu, senin gelişimin açısından çok önem-liymiş!.

Hamurlarla oynamaktan, kum ve suyla oynamaktan büyük zevk alıyorsun. Ve bu ortamda çok çok  mutlu oluyorsun. Gün boyu hep peşinde mız mız dediğin her şeyi yaptırmaya bayılıyorsun..Seninle birlikte çiçekleri suluyoruz banyoyu yıkıyoruz ve bu aktivitelere bayılıyorsun.Hamur işi yaparken bana yardım ediyorsun camın önündeki çiçeklerin topraklarını eşeliyor ve bunu yapmak içinde kum kovalarını  istiyorsun..

Bizimle artık doğrudan iletişime geçtin artık bize meramını kendi dilinle anlatıyor kelimeleri dilin döndüğünce telaffuz ediyorsun..

Artık kendi yemeğini kendin yiyor fakat evi de perişan ediyorsun..Suyunu kendin içiyorsun ve bardakla artık biberon-suluk kullanmıyoruz.

Birlikte sulu boya yapıyoruz..Kuru boya kalemlerinle karalama yapıyorsun..Pastel kalemlerinde var fakat duvarları boyadığında çıkmıyor ki odanı boyamışsın ve ağzına attığın için büyüdüğünde çıkarılmak üzere şu an arşivdeler.Pek yakında kuzu teysenin atölyede aktivitelere başlarız..

Şarkı söylemeye de, dinleme yede bayılıyorsun Ali babanın çifliğine eşlik ediyorsun.
3 adet renkli çocuk kitabın var onlara bakmaya bayılıyorsun ve kitabın içindeki her şeyi dilin döndüğünce söylüyorsun.. Geçenlerde bebek beşiğine yatıp tülüde açıp elinde de deniz canlıları kitabını okurken görmek beni mest etti.."ahh büyümüşte kitap okurmuş" dedim seni yiyerek..

Ayakkabılarını, çoraplarını ve şapkanı kendin çıkarabiliyor hatta bundan çok hoşlanıyorsun.Altını pislettiğinde "elmo öhh öhhh" diye bana sesleniyorsun(bezimizin adı elmo bu arada)

Oyuncak bebeğine yemek ye-dirmek, kitap okumak, altını değiştirmek, onu ayağında sallamaya (ki biz seni hiç ayağımızda sallamadık) bayılıyorsun.

Omuzlarını kaldırarak yapmak istemediğin bir şeye "Banane"diyor,kendi dediğini yaptırmak adına bozuk plak gibi 1 dk içinde defalarca "annnnneeeee" diye bağırıp bana sesleniyorsun seninle ilgilenmediğimiz zamanlarda ise yapmaman gereken şeyleri yapıp dikkatleri üzerine toplamaya bayılıyorsun..

Dün akşam market alışverişinde sana marketten verilen market arabası ile babana tam bir alışveriş canavarı olduğunu ispatladın kozmetik reyonuna daldın ve çocuklar için yapılan tanıtımdaki parfümü sepete attın ve ilk kozmetik alış-verişini yapmış oldun bizde sana bakıp babacıkla ahh çektik..






Şu sıralar büyüyorsun artık bebeklikten çıkıp çocuk gibi olmaya başlıyorsun .
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails