05 Ocak 2012

Bizim mahalle















Çocukluk demek en çokta yaşadığın mahalle,orda yaşayan teyzeler amcalar,bakkal,manav,park vs demekti benim için.2012 yılı benim için çok farklı başladı hayatımda hiç bakmadığım başka pencerelerden bakıyorum hayata.Yaşadığım yeri inceliyorum iş hayatıma kısa bir süreliğine ara vermiş bulunuyorum.Sana daha çok vakit ayırmak kendimi dinlemek mutlu olmamız adına farklı beklentilerim arayışlarım var.Hepsinin bu sene gerçekleşmesi dileğiyle deyip sana biraz yaşadığımız yeri büyüdüğün ve uzunca bir süre daha büyüyeceğin mahallemizi anlatmak istedim.

Dün seninle markete indik dönüşte evimizin altındakin dükkanın sahibi amcanın yanına 25-30 yaşlarında bir genç geldi ve yener amca beni etkileyen cümleyi kurdu. Bu abiyi tanıdığımda senin kadardı dedi sana ve sen anlamayan gözlerle baktın ona belliki o genç arkadaşında bebeklik-çocukluk yıllarına şahit olmuş şimdi kocaman olmuş karşısındaydı.

Birden gözümde bambaşka şeyler canlandı.Sende büyüyeceksin evet uzunca bir zaman bu mahallede bu ağaçlarla bu evlerle ve bu insanlarla. Sana buraları anlatmak istedim bu gün hava çok güzeldi seninle birlikte yaşadığımız yeri keşfe çıktık.Bambaşka bir gözle etrafımızı izledik.

Mahallemizde ne kadar çok ağaç olduğunu ve bolca kedi yaşadığını farkettik herbirini sevdik.Kuşlara baktık.Evlerimizin çatıları sanki martı barınağı bu evi ilk aldığımızda en çok gökyüzünü bu kadar açıkça görebileceğimizi sevmiştim.Sonra martıların bizim çatılarımızda yuvalarının-yavrularının olduğuna şahitlik etmek beni bizi iki kat daha fazla mutlu etmişti.Martı yavrularının doğduklarını izledik geçtiğimiz sene odanın camından.Annelerinin ağızlarına kusarak onları besleyişlerini,kuruyan ekmekleri yemediğimiz balıkları martılara attık çatıdan. Birkaç gündür simit ve kuru ekmek koyuyoruz camın mermerine ve martılar-kargalar-kumrular-güvercinler onları yemeye geliyorlar perdenin ardından izliyoruz sessizce ve bu hepimize bambaşka keyif katıyor. Bizi farkettiklerinde bu kadar yakınımızda olmaları gözümüzün önünde uçmaları seni çok mutlu ediyor.

Doğduğundan beri hayvaları çok sevdin daha bebekken sokak kedilerini eve getirip sever sanada sevdirirdik.mahallemizde yaşayan her kediyi tanıyorsun.Onlarda seni bu beni çok mutlu ediyor. Ben ürkürüyorum senin sevdiğin kedilerden yemek yerken bu akşam tavuğun kemiklerini ayırdın hemen sokak kedileri için ve bu beni çok duygulandırdı.Hayavaları böyle seviyor oluşun,2,5 yaşında bile bu denli duyarlı oluşun balığını kaplumbağanın yemi bittiğinde bizi uyarışın balık kafalarını-etlerin-tavukların kemiklerini hayvanlara vermek isteyişin yemediğimiz salamları sosisleri onlarla paylaşışın herbiri çok ama çok güzel

İnşallah her daim bu denli duyarlı bir insan olursun.Ve her daim beni böyle mutlu edersin.


































Bizim için şimdilerde mahalle demek bunlar demek belki zamanla yeni arkadaşlıklar yeni komşular yeni kankalarda girer bu listeye bilemiyoruz. Şimdilerde gördüğümüz bolca gökyüzü, kuru dalları olan fakat baharda yemyeşil görmek istediğimiz ağaç,sokak kedileri ve kuşlarımız..



2 yorum:

  1. insanın oturduğu yeri sevmesi ne güzel :D

    YanıtlaSil
  2. evet şimdilerde böyle zaman ne gösterecek bilinmez en azından görebildiğimiz bir gökyüzü ve kesilmeyen ağaçlarımız var:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails